Huis kopen Costa Blanca

Een huis kopen Costa Blanca doe je onder begeleiding van Huis aan de Costa. Wij vinden samen uw droomhuis in Spanje aan de Costa Blanca.

Huis kopen Costa Blanca

Inhoudsopgave

Vakantie huis kopen Costa Blanca

Hoe heerlijk is dat, een eigen vakantie huis aan de Costa Blanca. U komt aan, en u bent gelijk thuis in uw vakantiehuis in Spanje. Dat geeft een heel ander gevoel dan wanneer u op een vakantieadres aankomt. Waar het huis er misschien net iets anders uitziet dan op de foto’s van 10 jaar geleden. Of waar u nauwelijks slaapt omdat de bedden super slecht zijn. Of waar de afstand tot zee niet 500 meter is, maar 5 kilometer. Niet erg, maar wel als je dit van te voren niet weet.

Bij een eigen vakantiehuis aan de Costa Blanca weet u altijd dat uw vakantie direct kan beginnen. En ook precies zoals u deze heeft voorgesteld. Dat uw zwembad schoon is, er fijne meubels zijn, waar de leuke restaurantjes en winkeltjes zijn. Gewoon echt thuis op uw vakantie zijn in deze heerlijke regio de Costa Blanca.

Appartement kopen Costa Blanca

Ook wanneer u in het gelukkig bezit bent van een appartement, kunt u bij aankomst direct gaan genieten. Een appartement heeft ook zijn voordelen, zoals onderhoud gezamenlijke ruimtes. Het zwembad en de tuinen worden onderhouden, net als de eventuele andere extra’s die uw residentie te bieden heeft. Of u hier nu permanent woont of voor de vakanties gebruikt, na aankomst bent u thuis.

Wanneer u een appartement koopt aan de Costa Blanca, is het belangrijk om daar goed over na te denken, waarvoor ga ik het gebruiken. Is dit om er zelf permanent te wonen, of om te verhuren, of voor de vakanties? Wanneer u dat weet, en u uw wensenlijstje heeft gemaakt, kunt u gaan kijken naar een appartement aan de Costa Blanca. Dichtbij zee, midden in het centrum of juist rustig aan de golfbaan. Het team van Huis aan de Costa weet deze appartementen voor u te vinden. Afgestemd op uw wensen en budget.

Villa Costa Blanca

Wilt u meer ruimte en privacy en heeft u een iets ruimer budget, dan is een villa iets voor u. Een villa aan de Costa Blanca, gelijkvloers of met verdiepingen. Sommige zelfs met een souterrain/ kelder verdieping voor extra ruimte. Voor de één om te gebruiken als (een) extra logeerkamer(s), voor de ander een gym, sauna, kinderspeelkamer, bioscoop, bar of een “mancave”.

Ook hebben veel villa’s tegenwoordig een mooi dakterras waar u van de mooiste uitzichten over de Costa Blanca genieten kan. Of dit nu over de zee, de bergen of een van de zoutmeren is, de Costa Blanca is meer dan alleen mooie stranden. Maar een vrijstaande villa Costa Blanca betekent ook vrijheid, rust, en heerlijk bijkomen van alle drukte.

Weer Costa Blanca

In het grootste gedeelte van de Costa Blanca Zuid heerst een micro klimaat. Zachte winters en milde zomers, zeker vergeleken met het binnenland. Een zeer gezond leefklimaat, hetgeen extra gezond is voor mensen met reumatische klachten, huid- en luchtwegproblemen. Zeker de gebieden rondom de zoutmeren van Torrevieja waar de buitenlucht rijk is aan jodium heeft een bewezen effect op de gezondheid. Huis aan de Costa zegt altijd in de winter is het een mooie lente zoals in Nederland. Wij leven hier 8-9 maanden van het jaar buiten.

De overige maanden vinden we het ook wel weer fijn om ’s avonds binnen door te brengen en gezellig een kaarsje aan te steken. Iets waar we in de heerlijke lange zomer natuurlijk niet aan denken moeten. Jawel maar dan gezellig op ons terras, zodat we kunnen genieten van de heerlijke zomeravonden.

Stranden Costa Blanca

Letterlijk vertaald de witte kust betekent de Costa Blanca. Overigens is een leuk weetje dat dit niet op de witte stranden slaat. Het is vernoemd naar de witte amandelbloesem die vanuit de lucht de regio wit kleurt. Veel van deze boomgaarden hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouw woningen, dichtbij de Costa Blanca stranden.


Maar de Costa Blanca stranden staan wel bekent om hun fijne zandstranden, gezellig druk, tot bomvol tot nog heel rustig. Het is hier allemaal te vinden. De enige maand dat bijna alle stranden bomvol zitten, is de maand augustus, al is het ook in juli heel druk met toeristen. Met name in de maand augustus zijn er vooral veel Spanjaarden zelf op het strand te vinden, de meeste Spanjaarden zijn de gehele maand augustus vrij. Dan komen de Spanjaarden die in het binnenland wonen naar hun vakantiehuis dichtbij bij de stranden aan de Costa Blanca.

De stranden Costa Blanca strekken zicht uit over maar liefst 200 kilometer kustlijn in de provincie Alicante. Veel van deze stranden zijn betiteld met een blauwe vlag. Een internationaal keurmerk waarvan dit de belangrijkste criteria zijn:

  • Zeewater is van uitstekende kwaliteit
  • Strand wordt netjes en schoon gehouden
  • Er zijn voldoende sanitaire ruimtes en afvalbakken op en rondom het strand.
  • EHBO-/ Rode kruis post en reddingsbrigade zijn aanwezig.

Wat zijn de beste gebieden om een appartement in Costa Blanca te kopen?

Als je erover denkt een appartement in Costa Blanca te kopen, gefeliciteerd! Je staat op het punt een heel verstandige beslissing te nemen. Costa Blanca is een van de mooiste gebieden van Spanje, en het heeft zijn bewoners heel wat te bieden. Maar met zo veel verschillende gebieden om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn te weten waar je een appartement moet kopen. Hier zijn een paar tips om je te helpen de beste beslissing te nemen:

Ten eerste, denk aan je budget. Het heeft geen zin naar appartementen te kijken die buiten je prijsklasse liggen. Ten tweede, bedenk wat je van je appartement verlangt. Wil je uitzicht op zee? Een centrale ligging? Gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer? Als je je keuzemogelijkheden hebt beperkt, kijk dan eens naar beoordelingen van andere huurders. Zo krijg je een goed idee van hoe het echt is om in elke buurt te wonen. Vertrouw tenslotte op je gevoel. Als je een appartement vindt dat je bevalt, zul je het weten.

Dus daar heb je het! Met deze tips in gedachten ben je er zeker van dat je het perfecte appartement in Costa Blanca vindt. Fijne jacht!