PostNL Fietskoerier

Als fietskoerier voor PostNL ben je dagelijks op pad om pakketten en poststukken op tijd en op de juiste bestemming te bezorgen. Dit werk is niet alleen uitdagend en fysiek intensief, maar ook zeer belangrijk voor het functioneren van de Nederlandse economie. Als je voor PostNL werkt via een derde partij zoals Bikeshift, wordt er nog meer van je verwacht. Je moet niet alleen snel en effici├źnt kunnen fietsen, maar ook klantvriendelijk zijn en goed om kunnen gaan met de technologie en systemen van PostNL. In deze blog zullen we meer vertellen over wat het betekent om een PostNL fietskoerier te zijn via Bikeshift, en hoe het is om dit werk dag in dag uit te doen.

PostNL fietskoerier worden - Bikeshift Join the Ride

Inhoudsopgave

PostNL fietskoerier worden - Bikeshift Join the Ride

De dag van een PostNL fietskoerier

10:00 uur – De werkdag begint met het ophalen van de eerste lading pakketten bij het PostNL-depot. Na het inladen van de fiets worden de eerste bezorgadressen in de app geladen en vertrekt de fietskoerier richting het eerste adres.

11:00 uur – De eerste bezorgingen worden afgeleverd bij particulieren en bedrijven. Tijdens het fietsen is het belangrijk om goed op de verkeersveiligheid te letten en de pakketten op tijd af te leveren. Ondertussen worden nieuwe bezorgopdrachten automatisch in de app geladen.

Pauze is ook belangrijk

12:00 uur – Halverwege de dag is er tijd voor een korte pauze. De fietskoerier kan ergens iets eten en drinken en even ontspannen voordat de tweede helft van de dag begint.

13:00 uur – Na de pauze gaat de fietskoerier verder met het afleveren van de pakketten. Het kan zijn dat sommige bezorgadressen niet thuis zijn en dat de pakketten bij de buren moeten worden afgeleverd.

14:00 uur – Aan het einde van de werkdag worden de laatste pakketten afgeleverd en keert de fietskoerier terug naar het PostNL-depot. Hier worden de overgebleven pakketten weer ingeleverd en wordt de fiets opgeborgen.

15:00 uur – De werkdag zit erop en de fietskoerier kan naar huis. Een dag als PostNL fietskoerier via Bikeshift is intensief, maar ook afwisselend en uitdagend. Elke dag is anders en je komt op veel verschillende plekken in Nederland.

De flexibele bijbaan voor studenten

Als je op zoek bent naar een flexibele bijbaan naast bijvoorbeeld een studie of andere baan, is fietskoerier worden bij PostNL een interessante optie. Het werken als fietskoerier biedt namelijk veel voordelen.

Zelf uren bepalen

Zo kun je zelf je uren bepalen en heb je veel beweging omdat je de hele dag op de fiets zit. Daarnaast is het werken als fietskoerier bij PostNL een sociale job omdat je dagelijks in contact komt met mensen. Je bezorgt namelijk niet alleen pakketten, maar soms ook medicijnen en andere belangrijke zaken.

Dankbaar werk

Bovendien is het bezorgen van pakketten bij mensen thuis een dankbaar werk, want je maakt mensen blij door hun pakketten op tijd te bezorgen. Ook hoef je geen specifieke opleiding te hebben om fietskoerier te worden bij PostNL, wat het een toegankelijke bijbaan maakt. Kortom, als je op zoek bent naar een flexibele bijbaan waarbij je veel beweegt en mensen blij maakt, dan is fietskoerier bij PostNL zeker iets om te overwegen.

Feitjes over Over PostNL

  1. PostNL bezorgt niet alleen brieven en pakketten in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo bezorgen ze jaarlijks meer dan 200 miljoen pakketten in heel Europa.

  2. PostNL is een van de grootste werkgevers van Nederland met meer dan 49.000 medewerkers. Dit betekent dat er veel kansen zijn om binnen de organisatie door te groeien en jezelf te ontwikkelen.

  3. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor PostNL. Zo heeft het bedrijf als doel om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn en wordt er al gebruik gemaakt van elektrische voertuigen en fietskoeriers.

  4. PostNL speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van veel mensen. Ze bezorgen niet alleen brieven en pakketten, maar ook stembiljetten, paspoorten en medicijnen.

  5. Als je voor PostNL gaat werken, word je onderdeel van een lange geschiedenis. PostNL is namelijk al meer dan 200 jaar actief en heeft in die tijd veel veranderingen doorgemaakt. Van koetsen en paarden naar moderne voertuigen en slimme technologie├źn. Door voor PostNL te werken, draag je bij aan deze geschiedenis en aan de toekomst van de organisatie.