Sisällä interieuradviseur

professioneel interieuradviseur

Inhoudsopgave

Wat doet een interieuradviseur?

Een interieuradviseur adviseert zijn of haar klanten over de inrichting van ruimtes. Dit kan een woning of een deel van een huis zijn, maar ook bijvoorbeeld een winkel, kantoor, showroom of restaurant. De interieuradviseur ontwerpt een inrichting die past bij het budget en de stijl van de klant.

Een interieuradviseur kan verschillende diensten aanbieden

 • een volledig uitgewerkt interieuradvies van de ruimte(s), inclusief moodboards, tekeningen en computeranimaties
 • een beperkt interieuradvies met alleen moodboards en/of tekeningen
 • een mondeling (hands-on) interieuradvies
 • kleuradvies
 • inrichtingsadvies
 • lichtplan
 • afstylen van de ruimte(s)

Als de klant dit wenst voert de interieuradviseur het ontwerp ook uit.

Taken van een interieuradviseur

 • Het bijhouden van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied
 • Het voeren van adviesgesprekken en het inventariseren van de wensen van de klant
 • Het maken van een voorlopig ontwerp en dit bespreken met de klant
 • Het maken van het definitieve ontwerp en voorbereiden van de uitvoering (indien gewenst)
 • Optioneel: Het opstellen van offertens en zorgen voor de goede uitvoering
 • Optioneel: Het bewaken van de planning en controle van de kwaliteit
 • Het adviseren van de klant over het onderhoud en gebruik

Met wat kaarsjes en kussentjes maak je het al snel gezellig … toch?

Kaarsjes en kussentjes kunnen de finishing touch zijn, maar als de basis niet goed is gaan kaarsjes en kussentjes het verschil niet maken. Sterker nog, ze kunnen het geheel nog extra chaotisch maken.

Een interieuradviseur let op veel meer aspecten dan ‘kaarsjes’ en ‘kussentjes’ die je vaak in de bekende tv-programma’s terugziet:

 • Hoe is de gezinssamenstelling, zijn er huisdieren?
 • Zijn de bewoners vaak thuis of hebben ze een drukke baan?
 • Is er sprake van bijvoorbeeld allergieën of handicaps?
 • Hoe is de ligging van de ruimte, hoe zit het met de lichtinval en zon?
 • Hoe is het met looproutes en afstand tussen meubels?
 • Wat zijn de wensen van de klant en wat is het budget?
 • En nog veel meer ….

Mag ik jouw huis leuker maken?

Natuurlijk … iedereen heeft wel een kennis of vriend die wat kijk heeft op kleuren en die zijn of haar eigen huis leuk heeft ingericht. Maar dat maakt iemand nog geen interieuradviseur …

Gediplomeerd interieuradviseur

Na mijn MBO-4 opleiding ‘Interieuradvies’ aan het Nova-collega in Haarlem heb ik mij via het HBO-programma ‘Interieurarchitectuur en -ontwerp’ verder verdiept in architectuur, bouwkundige aspecten en projectmanagement om zodoende niet alleen te kunnen adviseren over de bestaande ruimtes maar breder te kunnen kijken naar mogelijkheden van bijvoorbeeld een (kleine) verbouwing om de ruimte(s) te optimaliseren. Ik bezit daarmee een degelijke theoretische basis en uiteraard blijf ik mij via cursussen, masterclasses en workshops verder ontwikkelen.

Als interieuradviseur kun je qua werk veel verschillende kanten op. Na mijn opleiding ben ik eerst enige tijd werkzaam geweest bij een ambachtelijk keukenbouwer waar ik onder andere keukens ontwierp in het hogere segment. Daarnaast starte ik mijn eerste winkel(tje) aan huis, nog geen 10m3 groot maar het stond al snel bekend als ‘het leukste winkeltje van Barsingerhorn’. In de loop van dat jaar werd mijn toekomstbeeld steeds helderder: De combinatie van een eigen woon/cadeauwinkel en het verzorgen van particuliere interieuradviezen, dat was wat ik wilde … en dat is wat ik nu met heel veel passie doe!

 

Wat onderscheidt Sisällä van alle anderen?

Door mijn winkel in Hoorn (NH) ben ik dagelijks bezig met interieur, trends, wensen van klanten en het stylen van de winkel zelf (met regelmatig een complete metamorfose inclusief verf en behang). Ik weet dus wat er leeft bij de mensen én ik ken de ontwikkelingen van het vakgebied. Meer dan eens gebeurt het dat je – terwijl je bij mij in de winkel wat koopt – gratis wat tips meekrijgt om toe te passen in je huis. Als je dat leuk vindt natuurlijk!

Ik ben geen ‘dozenschuiver’ die uitsluitend inkoopt en verkoopt en daarmee de boterham verdient. Ik hou van mijn vak en draag dat met passie uit. Hoewel de stijl in mijn winkel vooral Scandinavisch aandoet met wat bohemain invloeden ziet mijn huis er weer heel anders uit. Zo kan ik mij als een kameleon invoelen in allerlei stijlen en invloeden om zodoende altijd een advies te kunnen verzorgen wat past bij jou. Want daar gaat het om … mag ik jouw huis leuker maken?

Wat kost een interieuradviseur?

Een interieuradviseur verzorgt altijd maatwerk, elke situatie en elke klant is tenslotte verschillend. En zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn er verschillende diensten waar uiteraard verschillende prijskaartjes aan hangen. Kom ik alleen een uurtje bij je langs om de ruimte te bekijken en aan te voelen en samen te brainstormen over mogelijkheden is dat niet duur, maar wil je een compleet uitgewerkt ontwerp met moodboards, tekeningen, computeranimaties en een aantal adviesgesprekken dan gaat er flink wat tijd in zitten en wordt daarmee de prijs uiteraard behoorlijk hoger. Mijn advies? Kom gewoon eens langs in mijn winkel Sisällä Interieur & Gifts in Hoorn (NH) of neem contact met mij op via info@sisalla.nl dan bespreken we jouw wensen en kan ik een vrijblijvend voorstel doen.

Contactgegevens

Sisällä Interieur & Gifts
Grote Noord 116
1621 KL  Hoorn (NH)

info@sisalla.nl
www.sisalla.nl