tips-voor-het-opvoeden-van-een-hond.png

Tips voor het opvoeden van een hond? De definitie van een goede hond verschilt van eigenaar tot eigenaar. Tijdens het trainingsproces kunt u de kwaliteit van uw hond beïnvloeden. Zorg ervoor dat uw hond gesocialiseerd, getraind en verzorgd is.

Tips voor het opvoeden van een hond

Inhoudsopgave

Bevordert een goed gevoel van eigenwaarde

Tips voor het opvoeden van een hond? Honden hebben hetzelfde gevoel van eigenwaarde als mensen. Daarom moeten hondenbezitters aandacht besteden aan het corrigeren van het gedrag van hun hond. Help ze niet te veel, vooral niet als ze iets nieuws aan het leren zijn. Geef ze de tijd om op te lossen. Als ze in de war raken, ga dan verder met de uitdaging in een gemakkelijkere vorm of geef je hond een hint.

Als u uw hond bijvoorbeeld leert zitten, duw dan niet op zijn rug, trek niet aan de lijn of herhaal niet “zit, zit, zit”. Op deze manier associeert de hond het bevel om te zitten met iets negatiefs. Het is het beste om wat tips te geven en hem het zelf onder de knie te laten krijgen. We noemen dit actief trainen. Door de clickermethode te gebruiken, kunt u zich concentreren op goed hondengedrag. U kunt dit goede gedrag aanleren door op de clicker te klikken nadat de hond zit.

Tips voor het opvoeden van een hond – Maak duidelijke regels

U kunt het gedrag van uw hond beïnvloeden door middel van regels en structuren. Het is belangrijk om duidelijke regels te hebben die iedereen in het gezin volgt. Onthoud: honden zijn erg slecht in generaliseren. Dat betekent dat je je hond niet moet laten opspringen als je je trainingspak draagt en begint te schreeuwen als hij of zij je slimme werkkleding aantrekt. Dit kan voor veel verwarring zorgen bij uw hond, wat kan leiden tot frustrerend en speels gedragt.

Laat de puppy meer bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging is een must voor uw puppy om gezond te blijven, extra energie te verbranden en beter te slapen. Puppy’s houden ervan om te spelen, te verkennen en dingen na te jagen, maar ze kunnen ook snel moe worden. Daarom is het belangrijk om het niet te veel te gebruiken als ze jong zijn. Naarmate ze groter worden, kun je meer bewegen en naar buiten lopen. Over het algemeen is de regel dat je 10 minuten per maand, 4 of 5 keer per dag moet wandelen. Stop met wandelen als u merkt dat uw hond snel moe wordt.

Geef de hond zijn eigen bench

Een hond heeft dringend een plek van zichzelf nodig waar hij zich kan terugtrekken uit alle prikkels. Het is belangrijk dat hij of zij hier echt tot rust komt. Honden, vooral puppy’s, hebben slaap nodig om het energieniveau te herstellen. Gemiddeld hebben puppy’s tot 18 uur slaap per dag nodig. Met een bench geeft u uw hond een ongestoorde plek om te ontspannen.

Tips voor het opvoeden van een hond – Bijten

Een van de grootste ergernissen voor hondenbezitters is bijten. Of het nu gaat om het bijten van je hond of je nieuwe schoenen, je wilt hem vergeten. U moet ervoor zorgen dat uw hond gehoorzaam is. Daarom is het belangrijk om op tijd commando’s aan te leren, zoals het loslopen van de lijn als de hond een puppy is. Meer weten over hoe je kunt voorkomen dat een puppy bijt? Lees onze blog “Van een bijtende puppy af: zo doe je dat”.

Wanneer een hond op iets als een schoen begint te bijten, is dat meestal het gevolg van verveling. Geef je hond dus een speeltje om hem energie te geven. Het kan ook worden veroorzaakt door een tand die er doorheen gaat.

Tips voor het opvoeden van een hond – Socialiseer je hond

Vooral als hij nog als puppy wordt beschouwd, is het belangrijk om veel interactie te hebben met andere honden en mensen. Laat de puppy dus met andere mensen spelen, zodat hij hen ook vertrouwt en geen agressief gedrag jegens hen vertoont.

Tijdige beloningen

Bij het belonen van een hond voor goed gedrag is het belangrijk om dit op het juiste moment te doen. Train altijd actief. Dit betekent het belonen als het het juiste doet en het negeren als het niet goed gaat. Clickers worden het best gebruikt voor hondentraining. U kunt uw hond belonen met traktaties, spelletjes of iets anders. Dit is om uw hond tevreden te houden. Zoek dus uit wat bij uw hond past.

Tips voor het opvoeden van een hond Puppybescherming 

Puppy’s zijn nieuwsgierig en “snuffelen” vaak aan veel dingen. Het is ook mogelijk dat hij iets ruikt of bijt dat schadelijk voor hem is. Zorg er dus voor dat hij niet in contact komt met iets schadelijks of giftigs. Hier geven we je 8 tips om je huis puppy-proof te houden! Wanneer een hond uit de puberteit komt en rustig wordt, verschilt dit per ras. Meestal is dit ongeveer anderhalf jaar, hoewel hij meestal pas in het derde levensjaar echt volwassen wordt.

Ik hoop datje wat aan de tips voor het opvoeden van een hond hebt gehad…