Werken bij Gorillas

Ben je op zoek naar een baan als bezorger en wil je weten hoe het werk is bij Gorillas? In dit artikel geven we antwoord op alle vragen die je wellicht over dit bedrijf hebt. We nemen het namelijk serieus als jouw persoonlijke referentie om te schrijven over deze organisatie. Je leest er dan ook alles over en begrijpt wat er van jou verwacht wordt bij Gorillas (voor zowel parttime als fulltime). Want het is belangrijk dat je meer weet over een organisatie en functie, voordat je gaat werken bij Gorillas. 

werken bij gorillas - Bikeshift

Inhoudsopgave

Hoe oud moet je zijn om te werken bij Gorillas?

De minimumleeftijd voor het werken bij Gorillas is 18 jaar. Deze leeftijd is een vastgestelde regel en Gorillas houdt deze nauwlettend in de gaten. Tijdens het sollicitatiegesprek kunnen we samen bespreken of je ligt op het juiste niveau voor dit banenprofiel. Ook helpen we je bij de mogelijkheid om bij te leren of aanpassingen te maken aan jouw wensen en behoeften als je daarom vraagt.

De werktijden, werkdagen en werken uren van Gorillas zijn voor iedereen gelijk. Je kunt je gezins- of studieleven dan ook goed combineren met een baan bij ons. De gemiddelde werkweek is 35 uur per week op 5 dagen in de week. De meeste medewerkers beginnen vroeg en eindigen laat op de dag. De meeste mensen die voor Gorillas werken hebben ook nog studie of andere bezigheden buiten hun baan zoals sport of hobby’s. Dit kan je het beste afwegen als je gaat nadenken over hoeveel uur je per week wil gaan werken. Ondanks dat een gemiddelde werkweek 35 uur is, betekent dit niet dat je dit moet werken. 

Er zijn altijd genoeg vacatures  waarvoor je kan solliciteren. Hierbij kan je kiezen voor een parttime of fulltime invulling. 

Vraag altijd naar het minimum salaris om te verdienen. Eventueel kun je voorstellen dat je naast deze normale arbeidsuren extra lange dagen wilt maken om extra opbrengsten te verkrijgen!

Word je vergoed voor kilometers bij Gorillas?

Nee, want deze baan is een functie die jezelf kan invullen. Je hebt dus geen verplichtingen inzake kilometervergoeding of andere boekingskosten. Om je werk te kunnen doen zal je wel eerst alle benodigde software moeten downloaden en installeren op jouw computer, maar daarvoor word je niet betaald door Gorillas.

Hoeveel extra verdien je bij nachtbezorging bij Gorillas?

 • De nachtbezorging die Gorillas aanbiedt, is een extraatje dat alleen bij Gorillas bestaat. Zelfs de meesten Gorillas werknemers weten niet dat het bestaat.

 • Als je bij Gorillas werkt en je sluit een verkoopovereenkomst af met één van onze klanten, dan zullen zij en jij een contract voor nachtbezorging afspreken. Het gaat om een korte periode (1-2 uur) waarin jij de aankopen thuis bezorgt. Je wordt betaald volgens het tarief dat in het contract staat beschreven: €0,38 per kilometer plus 15% van de transactiebedragen (vanaf €100).

werken bij gorillas - fietsbezorger.com

Meer leren over Gorillas alvorens te solliciteren

 • Gorillas is een snelle groeiende keten met de ambitie om in alle landen van Europa te zijn.

 • Er is grote kans dat je als stagiair of junior medewerker bij Gorillas gaat werken! Dat betekent dat je zo’n 20% van je tijd doorbrengt op straat: bevriend worden met alle collega’s, lekker lunchen en verbindend zijn voor jouw teamleider;

 • Door te solliciteren weet u gelijk hoeveel u kunt verwachten als salaris, maar er zitten nog meer voordelen aan deze baan: zoals flexibiliteit

Werken voor Gorillas met de beste arbeidsvoorwaarden

Bikeshift en fietsbezorger.com zijn twee werkgevers die opkomen voor de beste arbeidsvoorwaarden van fietskoeriers. Zij pleiten zelfs voor een aparte CAO voor fietskoeriers.

Wil je werken als fietsbezorger bij Gorillas. Bezoek dan een van hun websites, zodat je erachter kan komen waarom zij zulke goede voorwaarden bieden. Een opsommingen van deze goede arbeidsvoorwaarden vind je onderstaand:

 • Een goed salaris tussen €12 – €20 per uur (excl. fooi), ongeacht je leeftijd;
 • Vakantiegeld 8% + vakantiedagen 10%;
 • Je bezorgt op een hippe E-bike;
 • 25% korting op je eigen bestellingen;
 • Wekelijks uitbetaald;
 • Je kan elke week zelf bepalen welke tijden je wilt werken. Een vast rooster is ook mogelijk;
 • Ervaar een fantastische teamsfeer en gezellige werkplek in een daadkrachtige omgeving.