De voordelen van Zonnepanelen Gouda

Zonnepanelen Gouda

Er zijn twee soorten zonnepanelen: PV en thermisch. Het meest gebruikte type zijn fotovoltaïsche zonnepanelen (PV) – deze vangen de energie van de zon op en zetten deze om in elektriciteit. Hiermee kunt u uw huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Het andere type paneel is thermische zonne-energie. Hiermee kunt u water voor uw huis verwarmen. De meeste huizen zullen zonne-PV installeren, omdat we veel meer elektriciteit gebruiken, dus dit is de meest efficiënte manier om op de rekeningen te besparen.

Zonnepanelen-gouda

Hoe gebruik je Zonnepanelen Gouda

Nadat uw zonnepanelen zijn geïnstalleerd, is het tijd om te genieten van de voordelen! U wekt schone energie op en helpt u uw energierekening te verlagen. U moet echter nog steeds betalen voor energie die u gebruikt en die u niet zelf opwekt. Denk aan het programmeren van uw apparaten voor overdag om het beste uit uw systeem te halen. U kunt zelfs overwegen om batterijopslag of andere slimme apparaten aan te schaffen waarmee u het meeste uit uw gratis energie kunt halen.

Belangrijke informatie over Zonnepanelen Gouda

Denkt u aan zonnepanelen Gouda? Dit is wat u moet weten voordat u koopt.

1. Je kunt in het bewolkte Groot-Brittannië wonen en toch zonnepanelen gebruiken

Hoe zonnepanelen in het VK werken, is precies hetzelfde als waar dan ook. Je hoeft niet in een gebied te wonen met kamerbrede zonneschijn om zonne-energie op te wekken. Zonnepanelen werken zelfs door wolken heen. Echter, hoe meer zonneschijn je krijgt, hoe meer energie je opwekt.

2. U heeft een dak op het zuiden nodig

Idealiter heeft u een dak op het zuiden of zuidwesten nodig. Met de nieuwste technologie kunnen de meeste huizen profiteren van zonne-PV. Alleen daken op het noorden zijn niet geschikt.

3. U heeft geen bouwvergunning nodig

Goed nieuws: de meeste huizen hebben geen bouwvergunning nodig om zonnepanelen te installeren. Als u echter een plat dak heeft of in een beschermd gebied woont, kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente voordat u doorgaat.

4. Je kunt nog steeds van leverancier wisselen

Het staat u natuurlijk nog steeds vrij om van leverancier te wisselen als u zonnepanelen heeft. Bij welke energieleverancier je ook zit als je ze laat plaatsen, je kunt nog steeds overstappen.

5. Misschien wilt u een Smart Export Guarantee (SEG) tarief overwegen

Na het plaatsen van zonnepanelen komt u mogelijk in aanmerking voor een SEG-tarief. Met SEG kunt u geld verdienen voor zonne-energie die u niet gebruikt. U krijgt een vast tarief voor elke eenheid (of kWh) elektriciteit die u naar het net exporteert. Goed om te weten is dat je met ons SEG-tarief ook een slimme of halfuur-elektriciteitsmeter nodig hebt.

meer informatie over zonnepanelen gouda