Geld besparen

Geld besparen
Opzoek naar manieren om geld te besparen? Dan ben je op deze post goed terecht gekomen. Laten we snel gaan kijken naar onze geld bespaar tips

Inhoudsopgave

1. Geld besparen tip: Probeer een weekend niets uit te geven

“Stel voor jezelf een ‘no spend weekend’ in – een om de maand als het kan. Ga andere activiteiten doen zoals wandelen, filmavond, bordspellen, gratis musea. En als je ook nog restjes eten van de week opmaakt, kan dit alles er echt voor zorgen dat je salaris elke maand verder gaat.”

2. Op het punt om uit te geven? Spaar eerst hetzelfde bedrag

“De volgende keer dat je van je gebruikelijke uitgavengeld iets lekkers wilt kopen – bijvoorbeeld een jurk van 30 pond – zorg je ervoor dat je eerst die 30 pond spaart. U koopt bijvoorbeeld geen koffie meer (3 pond gespaard), maakt een paar extra vegetarische maaltijden (10 pond gespaard, enz.) tot u 30 pond hebt. Zet dit bedrag over van uw lopende rekening naar uw spaarrekening. Zo spaar je extra, maak je er een gewoonte van om te bezuinigen en geef je jezelf de tijd om er zeker van te zijn dat je die jurk echt wilt.”

3. Leg vreemd gevormde groenten in je supermarktkarretje

“Kijk uit naar vreemd gevormde groenten in dozen met korting (vaak een paar pond goedkoper), want veel klanten vinden het er niet mooi uitzien. Maar als je het niet erg vindt dat je groenten in vreemde vormen komen, is het een makkelijke besparing.”

4. Koop verloren en gestolen goederen op politieveilingen

“Politiediensten hebben veel verloren en gestolen voorwerpen die ze niet kunnen gebruiken, dus verkopen ze die op een veiling. Het aanbod varieert enorm – fietsen, scheerapparaten, speelgoed, crème voor kunstgebitten, kaarsen. Typ de woorden ‘police stolen goods auction’ in uw webbrowser en zoek naar een veiling bij u in de buurt. Meestal moet je de goederen persoonlijk ophalen, dus controleer altijd de locatie.”

5. Behoed je voor maandelijkse verzekeringsrekeningen

“Uw verzekeringspremies lijken misschien betaalbaarder in een lijst met verzekeringscitaten, maar er zit vaak een angel in – veel bedrijven rekenen hoge rente als u maandelijks betaalt. Dit kan een extra 10 procent of meer op uw premies leggen – dat is maar liefst 50 pond meer, bijvoorbeeld voor een autodekking van 500 pond. Betaal vooraf als u kunt.

6. Kijk heel goed naar uw belastingcode

“Het ziet er misschien onschuldig genoeg uit om te negeren, maar uw belastingcode kan u op het verkeerde been zetten. Als hij verkeerd is, kunt u te veel of te weinig belasting betalen en later een hoge rekening krijgen. Elk jaar betalen miljoenen mensen het verkeerde bedrag. Er zijn tal van HMRC belastingtips om te controleren of u het juiste bedrag heeft.”

7. Overweeg 50 pond per maand extra op uw hypotheekbetaling te zetten

“Als u elke maand een beetje te veel betaalt, kunt u de looptijd van uw hypotheek verkorten en duizenden aan rente besparen. Stel dat u 100.000 pond verschuldigd bent tegen 3%. Dat is ongeveer 470 pond per maand over 25 jaar. Maar als u elke maand 50 pond extra betaalt, kunt u meer dan 6.000 pond rente besparen en drie jaar eerder aflossen. Controleer wel altijd de kosten voor vervroegde aflossing.

8. Geld besparen door online te winkelen

Je kunt ook geld besparen door online je aankopen te doen. Wanneer je online de beste prijs hebt gevonden bij de winkelier van je keuze, kijk dan altijd of er cashback of een kortingscode beschikbaar is. Kijk op websites zoals: Topcashback, Quidco en andere grote cashbacksites die je via online onderzoek kunt vinden. Er is vaak een code waarmee je korting kunt krijgen op het door jou gekozen artikel.”

9. Los eerst je schulden af

“Laten we zeggen dat je £1.000 op een kaart hebt staan tegen 18% (£180/jr renterekening) en tegelijkertijd £1.000 in spaargeld hebt staan dat 1% oplevert (waardoor je £10/jr krijgt). Als u het saldo van de kaart met uw spaargeld zou kunnen afbetalen, zou u per jaar 170 pond beter af zijn. Het is niet voor iedereen weggelegd, want het betekent dat uw spaargeld in één keer wordt opgebruikt, maar u hoeft de rente niet te betalen.”